Kino Tavast määritteli maaliskuun puolivälin vuosikokouksessaan tulevaa toimintaansa elokuvataiteen ja harrastuksen edistäjänä sekä elokuvakulttuurin ja -kasvatuksen kehittäjänä. 

Hämeenlinnasta elokuvakaupunki

Yhdistyksen elokuva-alan ammattilaiset ja harrastajat rakentavat osaamisellaan elokuvakaupunki Hämeenlinnaa, jossa huomiodaan sekä kaupungin maineikas elokuvahistoria että pyritään kehittämään Hämeenlinnaa elokuvakaupunkina, jossa elokuva eri muodoissaan kuuluu jokaisen kaupunkilaisen elämään. Toiminta kattaa sekä elokuvan tekijät että katsojat.  Osallistumme omaleimaisen kaupunki- ja elokuvakulttuurin luomiseen sekä käyttäjinä että tuottajina. Satapäiseen joukkoomme voivat uudet jäsenet liittyä maksamalla pienen jäsenmaksun.

Entisellä johdolla jatketaan

Puheenjohtajana jatkaa Taneli Hiltunen, ja yhdistyksen kehitystyön myötä yhteen hitsautunut hallitus pysyi muutenkin entisellään: varapuheenjohtaja Eila Nurmilaukas, sihteeri-taloudenhoitaja Ulla Lappalainen, jäsensihteeri Johanna Ahtila, hallituksen jäsen Petri Mäntylä sekä varajäsenet Timo Miettinen ja Laura Aro jatkoivat nykyisissä tehtävissään. Seuraavan kerran valittaneen varajäseniä nykyistä enemmän, mikäli sääntöuudistus hyväksytään.

Ritva Nikkilä ja Kirsi Linko kunniajäseniksi

Yhdistys kutsui vuosikokouksessa ensimmäisiksi kunniajäsenikseen Ritva Nikkilän ja Kirsti Lingon, jotka ovat Kino Tavastin perustajajäseniä. He ovat jo vuosikymmenten ajan aktiivisesti osallistuneet elokuvakerhotoimintaan. Kirsti Linko aloitti elokuvaharrastuksen 1950-luvulla teinien elokuvakerhossa ja on kuluttanut useiden Hämeenlinnassa lopettaneiden elokuvateattereiden penkkejä.  Ritva Nikkilä tuli Kansalaisopiston elokuvakerhon toimintaan mukaan 1960-luvulla ja jatkoi aktiivina myös Hämeenlinnan elokuvakerhossa. Myöhemmin hän ollut vetämässä elokuvatoimintaa muun muassa Keinukamarissa ja Kumppanuustalolla. 

Suuri illuusio ja Hissillä mestauslavalle

Lingon suosikkielokuva on  Jean Renoirin Suuri illuusio (1937).

– Suuri Illuusio on inhimillinen elokuva, sodanvastainen, ja antaa humanistille toivoa pahuuden keskelle. Loppukohtauksessa ei ammuta, vaikka se olisi ollut mahdollista, jopa todennäköistä, Kirsti Linko kertoo. 

Ritva Nikkilä mainitsee elokuvasuosikikseen niin ikään ranskalaisen Louis Mallen Hissillä mestauslavalle (1958), jonka voi nähdä Hämeenlinnassa Kavin aluesarjanäytöksenä tulevana tiistaina. Nikkilä kehuu erityisesti Jeanne Moreaun roolisuoritusta. 

Elokuva myös terapeuttisena vaikuttajana

Vuosikokouksessa pohdittiin myös pienten elokuvateatterien nykytilaa ja tulevaisuutta Jarkko Waarin esitelmän innoittamana. Tulevaisuusskenaarioiden kannalta erityisen mielenkiintoinen avaus oli elokuvan terapeuttisten vaikutusten tunnistaminen ja hyödyntäminen.