Kavin aluesarjan paikallisjärjestäjänä aloittanut Kino Tavast on laajentanut toimintaansa elokuvanäytöksistä elokuvakasvatukseen ja viimeisimpänä myös aikuisharrastajien kurssitoimintaan. Etäkoulutuksia pystytään järjestämään, vaikka näytökset ovat tauolla. Haastamme mukaan: kehitä sinäkin itseäsi, opi uutta ja verkostoidu osallistumalla kursseille. Käytä koronan jylläysaika hyödyksi turvallisesti etäillen ja henkistä pääomaa kartuttaen!

Suosittelemme aktiivisille elokuvan katsojillekin mahdollisuutta kurkistaa kursseilla valkokankaan taakse, elokuvien tekemisen maailmaan. Elokuvaamista jo harrastavat saavat hiljaista kokemustietoa sekä ohjaajilta että muulta vertaisryhmältä. Vinkkejä ja uutta perspektiiviä voi kertyä myös työelämän tarpeisiin tai voit saada uutta intoa tauolla olleeseen vanhaan harrastukseen.  

Kaikkiin aikuisten kursseihin sisältyy myös harjoitustyö, jonka pystyy tekemään ilman erityisiä laite- tai ohjelmistohankintoja. Ohjaajat antavat töistä henkilökohtaisen palautteen ja onnistuneimpia töitä voidaan esittää Kino Tavastin omissa tai yleisölle suunnatuissa tapahtumissa tai julkaista verkkosivuillamme. 


Ilmoittautuminen seuraaviin koulutuksiin on käynnissä:

Nuorten etäkäsispaja 1. – 6.3. 2021 (ilmoittautuminen 15.2. mennessä)

Vuoden ensimmäinen paja tarjotaan talvilomalla maaliskuun alussa 12-18 -vuotiaille nuorille. He pääsevät laatimaan oman käsikirjoituksen elokuvaaja Saija Mäki-Nevalan (mm. Lauluja rakkaudesta, Yötyön Zen) ja indie-elokuvantekijä Jouni Uotisen ohjauksessa. 

Paja järjestetään koronaturvallisesti etäpajana päivittäin  klo 12 – 14. Jokin pajan käsikirjoituksista voidaan toteuttaa kesällä nuorten Rec-viikolla. Pajaan on ilmoittauduttava 28.2. mennessä. Kurssin järjestämistä tukee

Elokuvan pikakurssi etänä 13.3. – 24.4. (ilmoittauminen 12.3. mennessä; ilmoittautumiaikaa jatkettu 28.2. muutama paikka vapaana.

Saija Mäki-Nevalan (mm. Lauluja rakkaudesta, Yötyön Zen) ja Roope Oleniuksen (mm. Kyrsyä ja Free Skate) johdolla tutustut elokuvan tekemisen kiehtovaan maailmaan eri näkökulmista ja teet oman harjoituselokuvasi, josta saat palautteen. Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Elokuvan editointikurssi etänä 3.4. – 24.4. (ilmoittautuminen 20.3. mennessä)

Opit editoinnin perusteita Englannissa opiskelleen indie-elokuvantekijä Jouni Uotisen johdolla, teet oman harjoitustyösi ja saat siitä palautteen. Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Käsikirjoituspaja 7. – 22.5. etä- ja lähikurssiyhdistelmä, mikäli mahdollista, muuten etänä (ilmoittautuminen päättyy 16.4.) Kurssi on täynnä!

Kino Tavast aloittaa kurssiyhteistyön Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana-66:n kanssa. Yhdessä järjestetään toukokuussa käsikirjoituspaja, jonka ohjaajaksi saapuu Anders Vacklin, joka on aiheen laaja-alainen ja kokenut asiantuntija: käsikirjoittaja, kauno- ja tietokirjailija (mm. Käsikirjoittamisen taito), dramaturgi ja kouluttaja.  Saat kirjoittamastasi harjoituskohtauksesta palautteen ohjaajalta. Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Ilmakuvauksen kurssi dronen omistajille lähi- ja etäkurssi 11. – 13.6. (ilmoittautuminen päättyy 24.5.)

Aloittelijoille ja harrastajille suunnatulla kurssilla käydään läpi kuvaamista muun muassa perinteisellä näköyhteyteen perustuvalla lentotyylillä sekä myös FPV:nä eli videolinkillä tapahtuvalla lentotyylillä mediakasvattaja ja droneharrastaja Viljami Tabellin ohjauksessa. Palautteet etänä. Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Kesän nuorille suunnatusta Rec-viikosta tiedotetaan myöhemmin erikseen.


Rohkaistuimme järjestämään uusia kursseja viime vuoden kokemusten perusteella. Elokuvaharrastajille on hyvin vähän tarjolla koulutusta kaikkialla, ei yksinomaan Hämeenlinnan seudulla. Syksyllä kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Siksi elokuvan pikakurssi sekä elokuvan editointikurssi järjestetään uudelleen ja niille pitää myös syksyllä rannalle jääneiden ilmoittautua, ja maaliskuussa alkavalle elokuvan pikakurssille jo tämän kuun aikana. Kurssit saattavat täyttyä nopeasti, joten ei kannata viivytellä ilmoittautumisessa.

Ja mikä parasta, kaikilla muilla paitsi dronekurssilla työttömät ja eläkeläiset voivat hakea opintosetelitukea ja saada 50 %:n alennuksen kurssimaksusta. Myös Kino Tavastin jäsenet saavat alennusta kurssimaksusta. Kursseille ilmoittautuminen on alkanut, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Pääset ilmoittautumaan ja lukemaan lisää kursseista jokaisen kurssin kohdalta.

Lisätiedot kaikista kursseista